23 aprila 2020 | Novice

Covid 19: nov video v slovenskem jeziku


Centralni urad za slovenski jezik
Centralni urad za slovenski jezik

Centralni urad za slovenski jezik je v prejšnjih dneh pripravil prevod najsodobnejše različice pogostih vprašanj in odgovorov. Ta pripomoček je gotovo zelo koristen v tem obdobju, ko se napovedujejo sprostitve izrednih razmer. Dokument je pripravila Civilna zaščita dne 19. aprila 2020.

S Civilno zaščito Občine Videm in Slovenskim programskim oddelkom Deželnega sedeža RAI, je Centralni urad za slovenski jezik sodeloval tudi pri pripravi videa. Video prikazuje v slovenskem jeziku načine razkuževanja zaščitnih mask v slovenščini, ki ga najdete na tej povezavi . Tudi ta navodila so izredno koristna osebni zaščiti pred okužbo s koronavirusom covid 19.

Pravilno čiščenje zaščitne maske

Centralni urad za slovenski jezik tudi obvešča o pomembni novosti. Vsi dvojezični dokumenti o izrednem stanju zaradi trenutne epidemiološke krize, je na začasnem repozitoriju na spletni strani Dežele FJK. Vse zbrano gradivo nam nudi možnost, da si lahko pridobimo popoln vpogled državne in deželne ukrepe, ki so bili uvedeni zaradi omejitve širjenja okužbe s koronavirusom covid 19.

Oznake:, , , , ,